Permanente Make Up

 

Wat is Permanente Make Up?

Permanente make up, ook wel bekend als  micropigmentatie of cosmetische tatoeage, bestaat uit het implanteren van natuurlijke pigmenten onder de oppervlakkige lagen van de huid. Dat gebeurt tussen de lederhuid en de opperhuid doormiddel van een kleine, steriele, micronaald. Hiermee creëer je een blijvend cosmetische effect, verbetering waar haar of kleur ontbreekt.  Voor sprekende wenkbrauwen of mooie eyeliners.  Deze hypo- allergenen pigmenten bestaan uit plantaardige en minerale extracten, en zijn speciaal voor het gezicht ontworpen.

Duurzaamheid:

De Permanente Make Up kan ongeveer tot 5 jaar blijven zitten. Uiteraard is dat wel afhankelijk van uw huidtype, het behandelde gebied, de gekozen kleur en leefwijze.
Direct na de behandeling lijkt de kleur donkerder en deze neemt binnen 4 tot 10 dagen af tot zo een 10 to 20%. Ook hebben UV-stralen, zeer droge huid, roken en div. drugs invloed op het behoud.

Is de behandeling pijnlijk?

Doordat je met een micronaald door de opperhuid en het eerste stukje van de lederhuid in gaat is de behandeling gevoelig, en dat verschilt per persoon. Om de behandeling prettiger te maken kunt u via uw huisarts EMLA® crème (verdoving) aanvragen. Het voordeel hiervan is dat de huid ongevoeliger wordt, rustiger en het zal iets minder bloedpuntjes geven, daardoor betere genezing.

Geen Permanente Make Up als?

 • Als u afgelopen jaar bestraling of plastische chirurgie op de plek hebt ondergaan
 • Als u over een litteken minder dan een jaar oud wilt
 • Als u over een PMU minder dan 6 weken geleden gezet is wilt gaan
 • Als u over een plek met geïrriteerde huid (bv bultjes), donkere moedervlekken of zwelling wilt
 • Als u onder invloed van alcohol of drugs bent
 • Als u zwanger bent

Heeft u last van één van de volgende aandoeningen, gebruikt u antistollingsmiddelen of antibiotica en wilt u toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Immuunstoornis
 • Hart- en Vaatafwijkingen
 • Allergie voor pigmentstof of andere materialen die bij PMU gebruikt worden

 

Nazorg

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kan wondinfectie of littekenweefsel veroorzaken. Als je de PMU goed verzorgd, duurt de genezing twee tot zes weken.  Ook krijgt u een schriftelijke uitleg over de nazorg mee na de behandeling. Lees deze goed door.

Intake of informatie

Bent u geïnteresseerd in de Permanente Make Up  behandeling en wilt u meer weten, dan bent u altijd welkom voor een gratis informatie gesprek. We kunnen samen kijken naar uw wensen en de mogelijkheden.

Prijzen

De Prijzen zijn inclusief een nabehandeling

Intake/informatie gesprek                                           Gratis
PMU Eyeliner  boven                                                    € 185,-
PMU Eyeliner  onder                                                    € 100,-
PMU Wenkbrauwen                                                     € 295,-
Bijwerken na 1 jaar (geldig bij eigen klanten)          € 110,-
Bijwerken na 2 jaar (geldig bij eigen klanten)          € 145,-